fbpx
NivonJong Zin In Een Avontuurtje
27-30

Dec

Winterhike Vogezen

Organisatie: NivonJong in samenwerking met Zelan Outdoor.
Locatie: Vogezen (Frankrijk)

Ga met ons mee op deze bitterkoude tocht door de Vogezen. Sluit het jaar af met een korte, krachtige tocht door de bergen waarbij je eigen grenzen opzoekt. Overdag een pittige tocht met mooie uitzichten, goede gesprekken, en ‘s avonds bijkomen in een warme hut waar we de dag samen afsluiten.

We vertrekken 27 december vroeg in de ochtend (rond 05:00uur) op een centrale plek in Nederland. Rond 14:00/15:00 komen we aan in de Vogezen en beginnen we aan een tocht. Na een korte wandeling komen we bij de eerste hut waar we een lekkere warme maaltijd hebben.

Na een goede nachtrust beginnen we aan onze eerste dagtocht, dit zullen we doen met lichte bepakking omdat we ’s avonds weer bij de hut zullen aankomen. Gedurende de dag wandel over vlaktes en bergkammen en geniet je van de koude lucht om je heen. Sneeuwzekerheid hebben we niet, maar de kans bestaat wel dat we sneeuw op de toppen tegen zullen komen. Tijdens de wandeling blazen we wolkjes uit en genieten van de onbetaalbaar mooie natuur. Aan het einde van de dag komen we bij de volgende hut, waar we weer een maaltijd hebben en vervolgens slapen.

De derde dag lijkt inhoudelijk op de vorige dag. Maar deze dag lopen we met volle bepakking en arriveren we in een nieuwe hut. Ook hier zullen we overnachten en genieten van een warme maaltijd.

De vierde en laatste dag lopen we nog een paar uur terug naar de bus en vertrekken we weer naar Nederland.

Door wisselde weersomstandigheden zal een week van tevoren gekeken worden of de tocht zoals gepland gelopen kan worden. Dit zal gebeuren om de veiligheid en optimale natuurbeleving te waarborgen.

Doelgroep:

  • Voor 15-35 jaar
  • Een fysiek goede conditie is een voorwaarde

Voorafgaand aan de tocht zullen we een kennismakingsmiddag hebben (datum volgt nog). Ook zal hier de laatste checklist worden doorgenomen om ons zorgvuldig voor te bereiden op de hike.

Durf jij deze adrenalinetocht met ons aan? Meld je snel aan, er is een maximaal aantal deelnemers!

Prijzen voor de Early Birds:

Leden      € 275,-

Niet-Leden     € 320,-

Deze prijs is inclusief vervoer, overnachtingen, eten/drinken, excursie, kennismakingsdag (en eventueel sneeuwschoenen).

Let op! Als je lid wordt van Nivon Natuurvrienden haal je je lidmaatschap er nu al uit als je meegaat met deze activiteit. Lid worden kan hier.

Be there

or be square

Meld je nu aan voor de Winterhike in de Vogezen!

Let op! Er is een maximaal aantal deelnemers.

Wanneer je je hebt aangemeld ontvang je een bevestiging. Heb je geen bevestiging ontvangen? Stuur ons dan even een mailtje.

Andere activiteiten