fbpx
NivonJong Zin In Een Avontuurtje
29-30

Sep

Zenweekend

Organisatie: NivonJong in samenwerking met Internationaal Zen Center Noorder Poort
Locatie: Wapserveen, Drenthe
Tijd: zaterdag 10:00 uur tot zondag 16:00 uur

Is het in jouw hoofd ook zo druk door die voortdurende stroom van gedachten? Tijdens dit zenweekend leer je hoe meditatie je kan helpen om tot rust te komen. Onder leiding van een opgeleide docent maak je kennis met zenmeditatie. Samen met andere jongeren ontdek je hoe het is om je helemaal zen te voelen. Jullie verblijven op een sfeervolle boerderij middenin prachtige natuur. De ideale plek om stilte te beleven en tijd voor jezelf te nemen. Misschien lukt het je zelfs wel om je telefoon even weg te leggen? Natuurlijk is er ook tijd om een wandeling te maken tussen de weilanden, akkers en heide.

Benieuwd waarom een zenweekend nuttig kan zijn? Lees dan onze blog over zen en meditatie.

Het zenweekend is inclusief:

  • Intensieve begeleiding van een leraar van het Internationaal Zen Center Noorder Poort
  • 1 overnachting in een tweepersoonskamer
  • 1x ontbijt, 2x lunch, 1x diner (vegetarisch en deels van groenten uit eigen tuin)
  • Koffie en thee
  • Bedlinnen en handdoek

Exclusief:

  • Vervoer naar de boerderij in Wapserveen. Kom je met het openbaar vervoer? Geef dat dan aan bij het aanmeldformulier, zodat je voor 5 euro opgehaald wordt door de taxiservice van het zeninstituut.

Programma
Tijdens dit zenweekend maak je stap-voor-stap kennis met zenmeditatie. Je leert hoe je moet mediteren. Zittend, liggend of lopend, met een kopje thee of door je stem te gebruiken. Bij lekker weer mediteer je zelfs buiten! De docent geeft een lezing en er is ruimte voor vragen. In de pauzes is er genoeg tijd om bijvoorbeeld in stilte een wandeling te maken. Heb je al (een beetje) ervaring met meditatie? Dan is dit weekend een mooie kans om je geheugen op te frissen. Het programma is namelijk ook geschikt voor meer ervaren beoefenaars.

Wil je meer informatie? Kijk dan even op de website van het zen instituut Noorder Poort.

Leden      € 85,-

Niet-Leden     € 115,-

Be there

or be square

Meld je nu aan voor het Zenweekend. Geef bij ‘overige opmerkingen’ aan of je opgehaald moet worden in Steenwijk, het dichtstbijzijnde treinstation.

Wanneer je je hebt aangemeld ontvang je een bevestiging. Heb je geen bevestiging ontvangen? Stuur ons dan even een mailtje.

Andere activiteiten

NivonJong Zin In Een Avontuurtje