fbpx

Een groene kerst!

“It’s the most wonderful time of the year!” Sinterklaas moet nog komen, maar ik ben al helemaal in de ban van kerst. Wat een prachtige tijd is dat. Kerstmuziek, kerstfilms, warmte, gezelligheid en natuurlijk héél veel sneeuw! Volgens Piet Paulusma wordt het een “zware” winter en bestaat er een kans op een witte kerst, maar voor degene die hier niet van uit durft te gaan hier een aantal ideeën om er dit jaar een groene kerst van te maken!

Kerstkaarten

Kerstkaarten versturen hoort er wat mij betreft helemaal bij. Hoe fijn is het om in de decembermaand iets anders in de brievenbus te vinden dan een blauwe envelop? Om dit toch zo duurzaam mogelijk te doen kun je jouw kerstkaarten bijvoorbeeld bij Bloom kopen. Zij maken gebruik van duurzaam papier. De kerstkaarten kunnen na de kerst de grond in zodat er in de lente prachtige bloemen uit groeien. Hoe gaaf is dat?

Kerstboom

Zelf heb ik toch altijd graag een echte kerstboom in huis. De heerlijke geur van dennen en het versieren van een kerstboom geven een ultiem kerstgevoel. Je kunt er voor kiezen om zelf een boom in elkaar te zetten met losliggende takken uit het bos. Dit plan scheelt een hoop stofzuigen. Mocht je toch voor een echte boom willen gaan: koop dan een boom met kluit. Deze kun je namelijk na de kerst weer terug planten in de tuin en in 2019 weer gebruiken!

Het kerstdiner

Je kent het wel; je hebt een halve dag in de keuken doorgebracht, heerlijk gekookt voor de hele familie, iedereen heeft (heel veel) gegeten en toch blijft er nog zoveel over. Weggooien is zonde, maar niet alles past in de vriezer. Maak dan in de dagen na kerst een nieuw feestmaal met de etensrestjes! Daarnaast is het natuurlijk altijd goed om zo min mogelijk of geen vlees te eten. Naast Mariah Carey’s “All I want for Christmas” is dit mijn guilty pleasure voor een heerlijk vegetarisch kerstdiner!

Genoeg inspiratie voor een groene kerst! Nu hopen we alleen dat het ook nog een witte kerst gaat worden..

Door: Rosan van Gessel