fbpx

Geen sneeuw in Winterberg?

Op 21 december is het zo ver. Dan gaat NivonJong officieel im Schnee! Hopen we. Want wat nou als er geen sneeuw is gevallen in Winterberg? Dan is er nog genoeg te beleven gelukkig. Het wintersport weekend is dan nog steeds meer dan de moeite waard.

Kunstsneeuw

Allereerst beschikt Winterberg over sneeuwkanonnen waarmee ze ook bij temperaturen boven het vriespunt voor kunstsneeuw kunnen zorgen. Kan je het wintersporten echt niet missen? Dan kan je dus gewoon skiën, snowboarden of langlaufen. Wintersporten zit er dus gegarandeerd in.

Wil je toch liever wat anders doen? Er zijn genoeg opties! Lees ze hier.

Ertsmijnen

In het plaatsje Ramsbeck, vlakbij Winterberg, zijn er ertsmijnen te vinden en die kan jij bezoeken! Als je over de benodigde dosis dapperheid beschikt en niet aan claustrofobie lijdt, dan kan je deze mijnen van binnen gaan bewonderen. Wees niet bang om ondergronds te verdwalen, er is een gids bij je die je de weg wijst.

Zwemmen en sauna

Een middagje lekker ontspannen kan in het zwembad in Winterberg zelf. Naast het zwembad zelf, is er ook een sauna aanwezig. Voor een ultiem relaxmomentje dus.

Panoramabrug

Ben je niet bang voor hoogtes en hou je wel van wat avontuur? Dan kan je de panoramabrug bezoeken. Deze brug is 400 meter lang en biedt je een adembenemend uitzicht op de mooie natuur rondom Winterberg. Een aanrader voor de durfallen onder ons.

Ga outdoor!

Voor de natuurliefhebbers is er meer dan genoeg te beleven in Winterberg. Ga bijvoorbeeld eens wandelen in de prachtige natuur. Of zoek het avontuur op door te gaan mountainbiken.

Geen natuursneeuw in Winterberg? Dan is een weekendje NivonJong im Schnee dus alsnog de moeite waard!

Door: Dorothee Hafkenscheid