fbpx

Het Groen Traineeship bij Nivon

Goed nieuws! Een groep van zeshonderd jongeren zet zich de komende twee jaar in voor natuur en milieu in Nederland. Via dit Groen Traineeship maken deze jongeren hét verschil voor de toekomst van de groene wereld. Ook bij Nivon!

Nivon is kernpartner binnen het Groen Traineeship. Het Groen Traineeship is speciaal voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar met een interesse voor de natuur en duurzaamheid. Hierbij gaan zij vrijwillig aan de slag met een project bij een of meerdere natuurorganisaties. Een mooie kans om jongeren kennis te laten maken met Nivon(Jong) en de natuurvriendenhuizen en (natuur)kampeerterreinen!

Jongeren maken het verschil

Tijdens de proeftuin van het Groen Traineeship hebben meer dan tweehonderd jongeren gewerkt aan uiteenlopende projecten, zoals het planten van voedselbossen, het monitoren van de jonge paling en bewustwordingscampagnes voor het klimaat. Na deze succesvolle proefperiode zijn er maar liefst vijftig projecten op het gebied van natuur, duurzaamheid, klimaat en milieu.

Tijdens al deze projecten kunnen de jongeren hun ambities omzetten in daden. Ze doen werkervaring op en krijgen workshops en trainingen van professionals. Daarnaast krijgen ze alle ruimte om zich te ontplooien, te netwerken, de groene organisaties te leren kennen, trainingen te volgen en bij te dragen aan een betere wereld. Na afronding van het Groen Traineeship ontvangen de jongeren een certificaat, hebben ze hun cv uitgebreid en een leuke, onvergetelijke tijd gehad samen met andere jongeren

Partners

De tien groene partnerorganisaties die hier aan meedoen (IVN Natuureducatie, VBNE, LandschappenNL, Nivon/NivonJong, Milieudefensie, SoortenNL, Natuurmonumenten, GDO, The Rock Group en FAWAKA Nederland) hebben 15 leuke, nuttige leerzame projecten ontwikkeld, waar jongeren vijf maanden, één dag in de week vrijwillig aan de slag gaan

Tijdens het traineeship krijgen jongeren de ruimte om zich te ontplooien, een netwerk op te bouwen en bij te dragen aan een betere wereld. De jongeren zijn hands-on bezig en eindigen met een concreet resultaat: bijvoorbeeld door het opknappen van een natuurgebied, een campagne opzetten voor het klimaat of het organiseren van een voedselbosfestival. Zo dragen ze op een unieke manier bij aan een beter milieu en mooiere natuur.

Trainee worden?

Ben jij tussen de 16 en 27 jaar? Vanaf december kun je je aanmelden voor de projecten die in het voorjaar van 2021 zullen starten. Ook start Nivon dan een mooi groen project: ga samen met de andere trainees en experts aan de slag gaan met de buitenomgeving van een natuurvriendenhuis. Met als doel: de tofste buitenlocatie van Nederland neer te zetten!

Opgeven kan tot 19 februari 2021, maar let op: vol=vol!

Klik hier om je aan te melden en/of voor meer informatie over alle projecten!