fbpx

Je hoeft niet naar Laos voor het ultieme vakantiegevoel

Dit jaar geen kokosnoot onder een palmboom. De meesten van ons blijven deze zomer in Nederland. Saai? Nee, helemaal niet! In Nederland kun je heerlijk vakantie vieren. Je kunt wildlife spotten, lange hikes maken, eilandhoppen, eindeloze fietstochten maken of helemaal zen worden aan het strand. Ook mijn vakantie werd door het coronavirus geannuleerd. Ik zocht naar allerlei leuke opties voor een out of the box vakantie in eigen land. Moeilijk? Totaal niet! In Nederland valt zoveel te zien, te beleven en nieuws te ontdekken. Ik zet hier een paar toffe plekken in Noord-Nederland op een rijtje waardoor jij in Nederland een geweldige vakantie kunt beleven. Een groene vacay om precies te zijn.

Out of the box op vakantie in Nederland

Nederland is klein en plat. Maar groter dan je denkt. En Nederland heeft genoeg vakantie essentials in haar mars: van mooie stranden tot prachtige bossen. Zo kun je in Drenthe urenlang wandelen door de bossen en over de heide. En wist je dat het bekendste archeologische monument van Nederland in Drenthe staat? En dat dit monument al meer dan 5000 jaar oud is? In Drenthe vind je de prachtige en bijzondere Hunebedden. En heb je weleens gehoord van wadlopen? De Waddenzee wordt ook wel ‘onze laatste wildernis’ genoemd, het enige natuurgebied in Nederland dat de stempel van UNESCO werelderfgoed heeft ontvangen. De natuurlijke processen die daar plaatsvinden zijn zeldzaam. En daar kun je dus gewoon met je laarzen doorheen banjeren. Ook hoef je voor een adembenemende sterrenhemel niet het vliegtuig te pakken. In Lauwersmeer, Friesland, heb je een Dark Sky Park, waar je de hele nacht sterren kunt kijken. Klinkt allemaal geweldig, toch?!

Tips en voordelen

Een voordeel van een vakantie in eigen land is dat het veel duurzamer is dan een vakantie in het buitenland. En vooral een fiets- of wandelvakantie is een heel duurzame keuze. Ook is het heel leuk om je eigen land te ontdekken. Veel bestemmingen in Nederland laten we vaak links liggen, zonde toch? Last but not least. Vergeet niet een paar van je quarantainehobby’s mee te nemen: een puzzel, een gezelschapsspel of leuke kookboeken voor het koken van heerlijke, uitgebreide vegetarische maaltijden. Mocht er plotseling toch een regenachtige dag tussen zitten, dan heb je gegarandeerd genoeg plezier bij je tent of huisje.

Ik hoop dat mensen nu, en ook na de coronacrisis, Nederland meer als vakantieland gaan omarmen. Nederland is een mooi land met nog veel onontdekte pareltjes.

Voor mooie plekken om te overnachten in Nederland neem hier een kijkje.