fbpx

NivonJong in deze tijd

NivonJong staat vooral voor actief, sociaal en groen. Voor te genieten van de natuur, voor samen te zijn en voor nieuwe dingen te ontdekken. Daarnaast streven we naar een duurzamere en eerlijke maatschappij. Maar hoe gaat dit nu verder in de bizarre situatie waarin we zijn terechtgekomen? Nu de wereld stil staat en iedereen binnen moet blijven, moesten wij ook onze activiteiten stilleggen. Daarom wil ik mijn visie op deze situatie met jullie delen. Zeker nu in deze tijd is het belangrijk om stil te staan bij de kleine dingen. Om te reflecteren op de gevolgen van de huidige crisis, en die wat er nog gaat komen. Wat betekent deze huidige toestand voor NivonJong en haar leden?

Nu we geen activiteiten kunnen voortzetten, worden we gedwongen om anders na te denken en op zoek te gaan naar oplossingen, zoals de facebookgroep Nivon Ontmoet. Er ontstaan overal nieuwe initiatieven. De vitale beroepen worden weer onder het voetlicht gebracht. Er ontstaat een saamhorigheidsgevoel onder de mensen. De individuele maatschappij waarin we opgroeien, waarin concurrentie op de voorgrond staat, brokkelt een klein beetje af. Het is belangrijk dat dit ook gezien wordt. Ik hoop dat wij, als NivonJong, dit kunnen laten zien onder de jongeren.

Nu we worden gedwongen om thuis te zitten, ga je vanzelf de tijd anders gebruiken en zie je dat perspectieven veranderen. Ik ga zelf meer nadenken over wat er belangrijk is in het leven. Waar hecht ik de meeste waarde aan? Wat zijn mijn doelen, die ik wil bereiken als we weer in een ‘normale’ toestand terechtkomen. Is dit überhaupt mogelijk? Dat de tijd even stil staat, heeft eigenlijk iets moois. Je wordt op jezelf aangewezen en ziet vanuit een andere blik hoe de maatschappij draaide. Deze tijd kunnen we gebruiken om het sociale aspect terug te krijgen. Om de doelen te realiseren.

Wij als NivonJong vinden het vooral belangrijk dat we dat gevoel van saamhorigheid kunnen vergroten. Door samen actief te blijven online, hopen we dit te bereiken. We zitten immers allemaal in hetzelfde schuitje. Door online activiteiten, zoals een online workout of een online yogales, staan we niet stil. Door social media kunnen we jongeren bereiken. En door te blijven geloven kunnen we idealen voortzetten. Voor we het weten, kunnen we weer samen naar buiten gaan. Wij denken in ieder geval na over ontzettend leuke activiteiten. Gaan jullie, na deze tijd, mee op avontuur?

Lieve groetjes,

Simone Lassauw / Bestuurslid Evenementen