fbpx

Surf the Waves 

The ultimate surf & chill weekend in Wijk aan Zee

Why?
Net terug van vakantie en nog even het gevoel vasthouden in Nederland? Last-minute een spontaan weekendje weg met vrienden? De zoveelste hittegolf en dus de stad uitvluchten? Geen budget voor een reis buiten de grens? Heimwee naar het surfen in de Pacific? Toe aan een lange wandeling door de duinen? Romantisch samen wegkruipen in de tent?
Allemaal redenen om het 9-to-5 leven in de stad deze (na)zomer nog even te laten voor wat het is. Reserveer één (of twee of drie) nacht(en) in Het Natuurvriendenhuis Banjaert in Wijk aan Zee! Verstopt in de duinen en op loopafstand van het strand vind je Banjaert waar je slaapt in het Nivonhuis of in je tent op het aangrenzende kampeerterrein. Verwacht een warm welkom van de huiswacht bij aankomst, een heerlijk terras waar je lekker je boekje leest, fietsen die je kunt huren en natuurlijk de grote vertrouwde Nivon keuken om je strandpicknick of barbecue in voor te bereiden. Kortom: de perfecte locatie voor een weekend weg. Met vrienden, huisgenoten, studiemaatjes, collega’s, je sportteam of gewoon met z’n tweetjes.

Where?
Wijk aan Zee, ook wel het best bewaarde geheim van de Noordzee genoemd, grenst aan het prachtige beschermde duingebied van Noord-Holland waar heel wat mooie wandel- en fietspaden lopen. Ga voor een pittige wandeling dwars door het bos en de duinen of met de fiets/mountainbike over de meer dan 100km aan fietspaden die het gebied doorkruizen.

Surf!
Leuk weetje: Wijk aan Zee wordt ook wel Wijkiki genoemd (Waikiki is het eerste surfstrand om Hawaii). Het strand staat bekend als de beste surfspot van Nederland. De golven breken perfect dankzij de zandbanken die hier gevormd zijn door de haven van IJmuiden. Laat je nu net met je reservering bij de Banjaert 10% korting krijgen op alle tarieven van de OZlines surfschool. Net zoals Banjaert is OZlines ook in het bezit van het Green Key goud keurmerk wat betekent dat een duurzamere vakantie eigenlijk niet mogelijk is!
Op 15 minuten fietsen van Banjaert vind je deze surfschool opgezet door Australische eigenaar en doorgewinterde surfer Chris Way. Neem een surfles, privé of in een kleine groep, trek je wetsuit aan en gaan. Na een intensieve en leerzame surfles, strijk je -met het zout nog in je haren- neer op een van de terrassen van naastgelegen strandpaviljoens Aloha & Timboektoe. Met een biertje in je hand en een vegan bitterbal in je mond, langzaam de zon in de zee zien zakken. Al met al de perfecte ingrediënten voor een weekendje Californian Dreaming en dat alles gewoon aan onze nuchtere Noordzeekust.

How?
Wanneer je een reservering hebt gemaakt bij Banjaert kun je een surfles boeken op de website van OZlines, je hoeft dan nog niet te betalen. Wanneer je bij de surfschool bent laat je je reservering bij Banjaert zien en krijg je de korting! Awesome toch?
Voor informatie over de surfschool, check: www.ozlines.com/surfschool

Let the sea, set you free!