fbpx

Waarom vrijwilliger worden?

Heb je weleens vrijwilligerswerk gedaan? Of het overwogen? Vrijwilligerswerk bestaat in alle soorten en maten. En er zijn heel veel redenen waarom iedereen zich er eens aan zou moeten wagen.

  • Vrijwilligers worden ook wel ‘het cement’ van de samenleving genoemd. Stel je eens voor dat alle vrijwilligers uit het dagelijks leven zouden verdwijnen, dan zou er een (nog) individualistischere samenleving ontstaan waar we niets meer voor de ander doen.
  • Vrijwilligerswerk zorgt voor nieuwe sociale contacten zowel formeel als informeel.
  • Vrijwilligerswerk staat goed op je cv.
  • Vrijwilligerswerk laat je je handen uit de mouwen steken en leert je dingen die je in het professionele leven misschien nooit was tegengekomen.
  • Vrijwilligerswerk geeft voldoening. Het is een serieuze bijdrage aan de samenleving en kan echt het verschil maken.

Waarom bij NivonJong

Wist je dat NivonJong ook ontstaan is dankzij een groep vrijwilligers. Het bestuur werkt keihard om jou de natuur in te sturen op zoek naar avontuur. Ben jij dat buitenmens die het liefst 24/7 door het bos rent? Is geen enkel avontuur groot genoeg voor jou? Wandel jij je in het weekend suf? Of ben jij een duurzame inspiratiebron? Juist de huismus die organisatorisch alles op een rijtje heeft en zo nu en dan ook eens naar buiten vliegt?

Wij staan altijd open voor nieuwe activiteiten en ideeën en geven onze leden graag de ruimte en middelen om dit te organiseren. Dus heb jij een idee, droom of een uitgedacht plan? Neem contact op, word vrijwilliger en doe mee!

Aanmelden voor de NivonJong Vrijwilligerspool kan hier.